{:no}På Tunnbrottet produserer vi høykvalitets lammekjøtt av rasen gammelnorsk spælsau og av rasen pelssau/godtlandsfår. Dette er lettbeinte raser med kort hale, såkalt korthalesau. Disse rasene har bevart mange av sauens opprinnelige egenskaper og kvaliteter sammenliknet med den morderne NKS-sauen (Norsk Kvit Sau).
Etter en hektisk perioden med lamming i april til mai, går søyer og lam på utmarksbeite fra juni til oktober. Da beiter de fritt i fjellområdene Magnildalen og Lonåsen, som ligger på sørsida av Forollhogna nasjonalpark.
Et meget frodig og rikt utmarksbeite gir kvaliteter i kjøttet som kundene setter pris på. Særlig når det gjelder fettmarmorering, mørhet og smak får vi gode tilbakemeldinger.
Kjøttprodukter vi tilbyr direkte fra gården:
- lammeslakt, helt eller findelt, ferskt eller fryst
sesong: september til mars - stykningsdeler av lam, vakuumpakket og fryst. Eksempelvis lår, bog, hele sider med kam, gryte- /fårikålkjøtt.
sesong: hele året
Se vår nettbutikk for bestilling av varer.
Our sheep and lamb graze freely in Forollhogna national park area from June to October.{:}