Lammekjøtt

PINNEKJØTT OG LAMMESTEIK

Årets delikatesser – lammekjøtt høstet direkte fra utmarka

Kjøttprodukter vi tilbyr direkte fra gården:

  • lammeslakt, helt eller delt, ferskt eller fryst
    sesong: september til februar
  • stykningsdeler av lam – vakuumpakket og fryst. Eksempelvis lår, bog, hele sider med kam, nakke-/grytekjøtt.
    sesong: hele året

Priser

Lammelår og lammebog – 185,- pr kg.

Pinnekjøtt – 475,- pr kg.

Helt lammeslakt – 175,- pr kg.


Bestilling til tunnbrottet@gmail.com


Etter en hektisk perioden med lamming i april til mai, går søyer og lam på utmarksbeite fra juni til oktober. Da beiter de fritt i fjellområdene Magnildalen og Lonåsen, som ligger på sørsida av Forollhogna nasjonalpark.

Et meget frodig og rikt utmarksbeite gir kvaliteter i kjøttet som kundene setter pris på. Særlig når det gjelder fettmarmorering,  mørhet og smak får vi gode tilbakemeldinger.

På Tunnbrottet produserer vi høykvalitets lammekjøtt av rasen gammelnorsk spælsau og av rasen pelssau/godtlandsfår. Dette er lettbeinte raser med kort hale, såkalt korthalesau. Disse rasene har bevart mange av sauens opprinnelige egenskaper og kvaliteter sammenliknet med den morderne NKS-sauen (Norsk Kvit Sau).